top of page

el

Grön el sladd

Vi är tillbaka på att jämföra priser, och var det plättlätt innan så är det pannkakslätt med extra sylt nu. Att jämföra elpriser är en av de lättaste jämförelserna du kan göra. Dina lampor lyser likadant oavsett elleverantör, så här handlar det bara om att hitta lägsta priset.

Spara på elen
Många lampor

Titta på senaste elräkningen, där ska din beräknade årsförbrukning stå. Skriv in den på Elskling, och ta billigaste avtalet där rabatten löper över minst ett år. Lägg in en påminnelse i telefonen så du kommer ihåg att jämföra priserna igen om ett år. Så enkelt är det!

El från Fortum eller Vattenfall? 

Sen borde man också släcka i rum man inte är i och liknande miljösjälvklarheter. Men tänk om man lider av kronisk glömska? Frågar åt en vän... Vill man inte installera något slags lampan-är-fortfarande-tänd-alarm kan man kompensera sin glömska med att byta till lampor som drar mindre el. Om du inte redan har LED-lampor, köp det nu! De är så energisnåla och håller så länge att det är värt kostnaden, även om dina nuvarande glödlampor är helt nya. Ja, det är värt (enligt de som förhoppningsvis är bra på att räkna ut sånt här) att göra sig av med fullt fungerande glödlampor av äldre modell, och ersätta med nyköpta LED-lampor. Kostnaden för att köpa nya lampor tjänar man in på elräkningen.

 

Och till slut, spendera lite pengar för att spara lite mera pengar. Investera i en fjärrströmbrytare! Stäng av lampor, wifi, laddare och annat bös med ett klick vid sängdags, så slipper du betala för el du ändå inte använder. Energimyndigheten har räknat på vad standby innebär, och kommit fram till att det står för 10 procent av hushållens energikonsumtion. Med ett klick kan du sänka elräkningen med 10%. Inte illa!

Vi fortsätter att räkna lite konservativt, så säg 2%. 95%!

bottom of page