top of page

Planera

Julgran sedd genom kristallkula

Jag ser i din framtid...en lång, mörk främling. ​

Planera framåt

Han kommer att försöka stjäla din plånbok. Var extra uppmärksam när du passerar T-centralen, klockan 17:49, onsdagen den 20 februari 2037. 

Fantastiskt, eller hur? Du har också gåvan av att kunna se in i framtiden. Titta djupt in i kristallkulan på bilden, och säg mig vad som kommer att hända den 24 december, fem år från nu. Kan du visualisera det? Se, jag sa ju att du också har gåvan. 

Och appropå gåvor: julklappar. 

Möjligen att din familj är sådana traditionsbrytare som inte vadar i julklappspapper och drunknar under berg av chokladkartonger, body lotions, skålar, böcker, elektronik, leksaker och hundgodis. Julen tenderar att kosta ändå. Vilket den såklart ska få göra. Men den kanske inte måste kosta lika mycket? 


Börja planeringen i tid. Du vet ju att den kommer, julen. Vad behöver du köpa, till vilka? Desto tidigare du kommer igång desto större chans att hitta de perfekta julklapparna till mer modesta priser. Inte sämre klappar, utan precis samma nivå som du annars tänkt dig, men för mindre pengar. 

Säg att du har så här mycket tid att köpa det du ska ha: 

Och så jämför med att ha så här mycket tid: 

När har man störst chans att hitta ett bra pris? Rosa linjen är vår vinnare!

Applicera samma tänk på födelsedagar, resor, klädinköp och precis allt du orkar. Om vinterskorna har gjort sin sista säsong är det bara att köpa nya på rean i slutet av säsongen (men inte de snyggaste curling-kängorna från Nelly. Dom är märkligt sydda och har ett veck som får det att se ut som att du har märkliga utväxter på fötterna).

Nästa säsong är det bara att dra fram sina kvalitetsskor till budgetpris, och må gott över att slippa fixa det när man bara vill sitta inne och mysa med en kopp te (vin).

Hai 62%!

bottom of page