top of page

Hemförsäkring

Husfasad för hemförsäkring

För några år sedan läste jag om ett kollektiv med stort hus men ingen hemförsäkring. "Vi självförsäkrar". Ooh, stick it to the man. För oss som inte är galna är det bättre att försäkra hos någon annan än hos sig själv. Och då självklart den annan som har bäst pris.

Billigaste hemförsäkringen

Bara att gå in på Insplanet, skriva in sina uppgifter och välja första bästa billiga försäkring. Så länge det är en av de stora bolagen är det oftast ingen ide att jämföra villkor. Tar tid, och de är bra på olika saker. Så länge du inte kan förutse vad du kommer att drabbas av är det poänglöst att försöka välja den bästa. 

 

Drulle, dvs när du kan få ersättning för att ha tappat mobilen i toaletten och liknande, är ibland tillval. Oklart om det är värt det. Hur dyra saker har du, och när fumlade du senast

sönder något? Och hur dyr hade självrisken varit? Mobilen är ett bra litmuspapper för om drulletillägg är obligatoriskt eller om man kan fundera över kostnaden. Är mobilen hel och repfri kan man fundera på att hoppa över drulleförsäkring. 

Trasig mobil för försäkringsersättning
Insplanet.png

Ägaren till den här bör ha drulleförsäkring

Surfa in på Insplanet varje gång det är dags att förnya försäkringen, dvs en gång per år. Ofta höjer försäkringsbolaget en hel del efter år ett, så låt det inte rulla på utan spara pengarna till något roligare. 

 

För symmetrins skull räknar jag med 1% besparing, så nu är vi uppe i 50%. 

50 i glittriga siffror
bottom of page