top of page

Mobil

Min man hade avtal med Tele2 som han tecknat innan vi började fundera på om vi kanske spenderade pengar på saker helt i onödan. Vi betalade runt 400 kr i månaden för hans abonnemang, samtidigt som vi betalade runt 100 för mitt.

Billigare mobil

Jag bytte runt mellan olika billiga abonnemang under något halvår, provade och ratade bland annat Comviq och Mybeat. Med Mybeat hade jag en del (lite, men ändå) problem med täckningen, inte värt besparingen. 

När Henriks abonnemang till slut löpte ut hade jag redan bytt till Vimla. Det var riktigt billigt och allt fungerade, så jag var såklart mycket nöjd. Vilket jag hade sagt till Henrik, och därför utgått ifrån att han skulle byta till Vimla nu när vi inte längre var tvingade att betala 300 kr i överpris. Men där hade jag fel. 

 

Istället resonerade han att han hade haft Tele2 väldigt många år. Vilket borde ha varit ett utmärkt argument för att inte fortsätta betala för mycket! Efter lite prisjämförelse gick han motvilligt med på att byta operatör, och nu när Tele2-förhäxningen har lyft är han nöjd igen.

 

Det känns som att jag räddat honom från en sekt. 

 

Det finns lite olika billiga abonnemang, men efter mina erfarenheter med Mybeat hade jag hållit mig till Hallon eller Vimla. Stabila, och utan krångel.

Hos både Hallon och Vimla får man alltid fria samtal och sms. Hos båda kan man spara data, men med Hallon blir man av med sparad data om man byter till billigare abonnemang. Vimla låter dig byta till ett billigare abonnemang och behålla sparad data. Båda erbjuder halva priset första två-tre månaderna, så om man tar Vimla börjar man med att ta ett dyrare abonnemang de första två månaderna och byter därefter till billigaste. Tar man Hallon försöker man lägga sig på rätt abonnemangsnivå från början, eftersom man ändå inte får spara surfen när man byter ner.

Mobilabonnemang från Hallon logg

Pris första 3 månaderna

Totalt

Surf för första 3 mån

Totalt

Pris 21 månader

Totalt

Surf 21 månader

Totalt

Totalt pris första två åren

Totalt surf första två åren

49 kr/mån 

147 kr

4 GB/mån

12 GB

99kr/mån,  

2079 kr

4 GB

84 GB

2 226 kr

96 GB

Mobilabonnemang från Hallon logg

Pris första 2 månaderna

Totalt

Surf för första 2 mån

Totalt

Pris 22 månader

Totalt

Surf 22 månader

Totalt

Totalt pris första två åren

Totalt surf första två åren

80 kr/mån

160 kr 


50 GB/mån

100 GB

90 kr/mån

1980 kr


2 GB

44 GB

2140 kr

144 GB

Det är ganska jämt skägg. Jag skulle säga att Vimla vinner på teknisk knock out - att man kan spara surf om man en månad byter till ett dyrare abonnemang. 

Vimla har dessutom fördelen att man får rabatt om man är på någon sida av en inbjudningslänk. Teckna abonnemanget via någon annan så sjunker månadskostnaden med 10 kr. Bjud in din partner eller en kompis till Vimla så får partner/kompis 10 kr rabatt, och din månadsrabatt går upp till 20 kr. Forever and ever. Eller iallafall så länge som din partner/kompis betalar mobilräkningen. Visa dina vänner den här sidan och hur mycket de kan spara (yes, sprid sparbudskapet över nejderna!), och till slut kan du komma ner på en månadskostnad för mobilen på 0 kr. 

Bara en helt oskyldig pyramid, alla eventuella kopplingar till texten är helt oavsiktliga. 

Ska du använda den här sidan för att få kompisarna att spara mer pengar (och investera dem!) får du säga att alla länkar går till vitryska hackers som kommer att stjäla alla deras pengar och stänga av strömmen till frysen. Sen ger du dem din egen inbjudningslänk. 

Vi säger att du betalar 350 kr i månaden nu, byter till Vimla och tipsar en person. Då sänker du kostnaden för mobilen till ca 80 kr. 

9%, och vi klockar in på 59% av målet!

bottom of page