top of page

Sparmål

Kommai mål med sparande

Är du fortfarande kvar? Starkt jobbat, det är knappt att jag är det. ​

Jag är imponerad om du läst hela vägen hit. Ännu mer imponerad om du följer tipsen, iallafall så många att du börjar spara 3 000 kr i månaden. Du har väl märkt ett genomgående tema? 

Du behöver inte avstå något. Jovisst, något enstaka nipper, men det kommer du inte märka. Mest handlar det ju om att sluta lägga pengar i onödan. Varför ge pengarna till Tele2, TryggHansa, Fortum o.s.v, när det ändå är så enkelt att inte göra det? Varför betala massor för en långresa när man istället kan lägga hälften av massor? Varför utsätta sig själv för att behöva köpa nytt för att man inte la lite tid på att vårda det man redan betalat för? När man istället med en begränsad mängd energi kan leva samma liv med resor och kläder och god mat, samtidigt som man sparar 3 000 kr, bara sådär

Tänk om du om 10 år tänker "TACK, 10 år yngre jag, för att jag började spara!". Om du börjar spara nu så kommer du garanterat tänka så. Hejja dig!

- The End - 

Men alltså, vänta här nu. Det var ju bara 95% på förra sidan? Ja, jag vet, men nu har jag skrivit så mycket, så jag tänker så här. Börja med 95%. Sen nästa gång du får en löneökning lägger du minst hälften på att öka sparandet. Då får du både mer pengar att röra dig med, OCH ditt sparande kommer att bli alltmer fantastiskt. Är det ok? 

Tummis på det. 

bottom of page