top of page

Kreditkort

Hög med kreditkort

"Money for nothin' and chicks for free
Now that ain't workin' that's the way you do it"

Dire Straits - Money for nothing

Inte min typ av musik, men hur passande är inte de raderna? Klart vi vill ha gratis kyckling!

Kort för markbundna

En form av money for nothing är kreditkort och deras belöningar. Innan något...um...EU-d direktiv eller liknande....Efter att något ändrades är belöningarna lite sämre.

Stop, stop, kreditkort? Men Norwegian- och Eurobonuskorten då? Båda korten är fördelaktiga om man ska resa, men det är det inte alla som gör. Framförallt inte med flyg, och då behöver man ett kort som har andra styrkor. Och såklart vill man tjäna lite gratiskyckling även då. 

 

Det kort som just nu är mest generöst är Komplett Bank MasterCard.

  • Ingen årsavgift (inte en självklarhet med kreditkort)
     

  • Gratis bankomatuttag (inte heller en självklarhet...)
     

  • 2 procent bonus på internetköp!
     

  • 1 procent bonus på övrigt

Det är få andra kort just nu som erbjuder ens 1 procent bonus, här får man dessutom 2 procent på internetshoppingen. Svårslaget, men med en (liten) hake: det finns ett tak på hur mycket bonus man kan få.

​​

Ansök om kortet här.

 

Preems kort ger mest bonus. Jag rekommenderar ändå Coops kort framför Preem. But why, varför rekommendera att få mindre pengar istället för mer? 

För att kreditkortsbolagen är rumptroll, that's why. Så här ser det ut när jag loggar in på American Express: 

"Wiggle LTD"? Det låter som en burleskshow. HA är makens kort, vad kan han ha hittat på? 

Just ja. Väggfästen till cykelförvaring i hallen. Inte så burleskt.

Men tillbaka till kontoutdraget. Vad saknas? Saldo! Det finns en total (på ett annat ställe), men...nej, det finns två totaler. Och en "kvar att utnyttja". Och "kvar att utnyttja" är inte t.ex. 50 000 kr minus en av totalerna, det skulle vara för lätt att räkna på. Istället är det 52 492 kr. Eller 51 023 kr. Totalt kreditutrymme ändrar sig nämligen.

 

Både Coop och Preem är kreditkort, men Coop är enklare än Preem. De där få kronorna i skillnad är helt enkelt inte värt skillnaden i krångel. 

Så om du spenderar 1 000 kr i månaden på annat kort än det primära, så får du alltså tillbaka 2,5 kr. Plus att du inte betalar för kortet, vilket man ofta gör med bankkort. 

Småpengar, javisst! Men småpengar du får utan att göra något för dem är gratis pengar, och gratis pengar är värda mer än pengar du måste jobba för. Dessutom är själva kortet gratis.

0% besparing, och vi är kvar på 88%.

Free chicks!

bottom of page